En anden måde at dosere LDN på

Som vi alle ved, så skal LDN kun indtages 1 gang dagligt, med mindre man er på det alternative regime mod inflammation (mere om det en anden dag).

1 gang dagligt begrundes med, at efter indtagelse af LDN er endorfinreceptorerne blokerede i 2-4 timer, og herefter starter kroppen med at overproducere endorfiner, skabe flere endorfinreceptorer samt øge receptorernes følsomhed. Denne proces fortsætter i ca. 20 timer, hvorfor 1 daglig dosis er nok. Endorfiner er kroppens eget morfin og virker derfor smertelindrende, men det kan tage tid…..

 

Men – for der er et men – LDN har også en anden virkningsmekanisme, som virker smertelindrende, og denne virkningsmekanisme kan måske udnyttes for at få en bedre smertelindring.

12 Replies to “En anden måde at dosere LDN på”

 1. Jeg har et spørgsmål: Tager man den ekstra dosis, når man begynder at få mere ondt, eller skal det tages før. Kan man evt prøve med en mindre dosis som ekstra dosis?
  Jeg tager pt 1.7, men havde effekt i starten på 0.5 – så tænkte om det var en idè, at prøve ekstra dosis på 0.5
  Nogen erfaringer med “skæve” doseringer ?
  Mange hilsner fra Anne-Grethe.

  1. Hej Anne-Grethe.
   Man tager først den ekstra dosis, når smerterne starter. Pointen er netop, at tiden før dosis nr. 2 helst med tiden skulle rykke sig, så en daglig dosis er nok.
   Ja man kan sagtens prøve med en mindre dosis, det ved jeg flere har effekt af.
   Kh. Anette

 2. Hej Anette i fortsættelse af vore samtale i morges. Jeg tog alligevel min dosis 4 mg kl. 9.50, og ca. kl 15 startede smerterne igen.
  Jeg overvejer at tage igen i aften for at se hvordan det går.
  Jeg må virkelig mærke efter her.
  Meget underligt at det pludselig starter efter at have taget ldn siden jan.18 med nogenlunde effekt.

 3. Det lyder interessant. Jeg har dog nogle rent praktiske spørgsmål. Hvor (hos hvem) skal man søge rådgivning om at begynde at anvende midlet såvel ift. formålet, samt hvordan det skal bruges/doseres? Hvem udskriver det og hvem fører kontrol med forbruget af midlet? Skal det alt sammen ske via egen læge? Mvh. Ole

  1. Hej Ole.
   Da det er et receptpligtigt præparat, er det altid en sag for din læge. kender din læge ikke LDN, vil det være meget relevant at få en henvisning til en af de smertekliniker, der bruger det i deres behandling. Dem bliver der heldigvis stadig flere og flere af.
   Kh. Anette

 4. Hej. Jeg har været på morfin for min polyneuropati, og så tradolan, når smerterne var rigtig slemme. Jeg er nu gået over til Ldn, der meget bedre tager smerterne, men engang imellem er det slemt, – må jeg så godt tage en tradolan, som jeg har flere af? eller kan tradolan slet ikke sammen med LDN?
  Kh. Erna

  1. Hej Erna. Nej tradolan går slet ikke sammen med LDN, da det er syntetisk morfin. Jeg håber din læge kan hjælpe dig med noget andet til smerteudbruddene. Kh. Anette

 5. Opstart fra Smerteklinikken Grindsted 28.5. 2,25 mg gav mig diarre hele formiddagen. Skulle øge til 4,5 mg efter 1 uge, men har valgt at dele dosis, så jeg fra 8.5. tager 1/4 kl 8, 1/2 kl. 15 og så vil jeg nu begynde at tage 1/4 morgen og 3/4 eftermiddag, for at undgå diarreen. Men er det bedre at tage hele dosis 4,5 mg ved middagstid? har indtil nu kun haft meget lidt effekt af LDN og tager panodil supplerende

  1. Hej Annette.
   Hvordan har du det med de 2 doser dagligt?
   Jf LDN’s virkemåde så blokeres der for endorfinreceptorerne fra kl. 8 til ca kl 12, og igen fra kl. 15 til ca. kl 19. Det giver ikke mange timer til øget endorfinproduktion og dermed effekt.
   En lille ekstra dosis er hvis effekten af første dosis forsvinder for hurtigt. Der vil det være en fordel at tage en lille ekstra dosis, når effekten mindskes og altså ikke på et bestemt klokkeslet.
   Mit blogindlæg er tanker, men forrige weekend deltog jeg i den store internationale LDN konference og fandt der ud af, at det er den måde de mest erfarne læger i verden doserer.
   Prøv at mærke efter om du har behov for dosis nr 2.
   Kh Anette

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *