En anden måde at dosere LDN på

Som vi alle ved, så skal LDN kun indtages 1 gang dagligt, med mindre man er på det alternative regime mod inflammation (mere om det en anden dag).

1 gang dagligt begrundes med, at efter indtagelse af LDN er endorfinreceptorerne blokerede i 2-4 timer, og herefter starter kroppen med at overproducere endorfiner, skabe flere endorfinreceptorer samt øge receptorernes følsomhed. Denne proces fortsætter i ca. 20 timer, hvorfor 1 daglig dosis er nok. Endorfiner er kroppens eget morfin og virker derfor smertelindrende, men det kan tage tid…..

 

Men – for der er et men – LDN har også en anden virkningsmekanisme, som virker smertelindrende, og denne virkningsmekanisme kan måske udnyttes for at få en bedre smertelindring.

16 kommentarer til “En anden måde at dosere LDN på”

 1. Jeg har et spørgsmål: Tager man den ekstra dosis, når man begynder at få mere ondt, eller skal det tages før. Kan man evt prøve med en mindre dosis som ekstra dosis?
  Jeg tager pt 1.7, men havde effekt i starten på 0.5 – så tænkte om det var en idè, at prøve ekstra dosis på 0.5
  Nogen erfaringer med “skæve” doseringer ?
  Mange hilsner fra Anne-Grethe.

  Svar
  • Hej Anne-Grethe.
   Man tager først den ekstra dosis, når smerterne starter. Pointen er netop, at tiden før dosis nr. 2 helst med tiden skulle rykke sig, så en daglig dosis er nok.
   Ja man kan sagtens prøve med en mindre dosis, det ved jeg flere har effekt af.
   Kh. Anette

   Svar
 2. Hej Anette i fortsættelse af vore samtale i morges. Jeg tog alligevel min dosis 4 mg kl. 9.50, og ca. kl 15 startede smerterne igen.
  Jeg overvejer at tage igen i aften for at se hvordan det går.
  Jeg må virkelig mærke efter her.
  Meget underligt at det pludselig starter efter at have taget ldn siden jan.18 med nogenlunde effekt.

  Svar
 3. Det lyder interessant. Jeg har dog nogle rent praktiske spørgsmål. Hvor (hos hvem) skal man søge rådgivning om at begynde at anvende midlet såvel ift. formålet, samt hvordan det skal bruges/doseres? Hvem udskriver det og hvem fører kontrol med forbruget af midlet? Skal det alt sammen ske via egen læge? Mvh. Ole

  Svar
  • Hej Ole.
   Da det er et receptpligtigt præparat, er det altid en sag for din læge. kender din læge ikke LDN, vil det være meget relevant at få en henvisning til en af de smertekliniker, der bruger det i deres behandling. Dem bliver der heldigvis stadig flere og flere af.
   Kh. Anette

   Svar
 4. Hej. Jeg har været på morfin for min polyneuropati, og så tradolan, når smerterne var rigtig slemme. Jeg er nu gået over til Ldn, der meget bedre tager smerterne, men engang imellem er det slemt, – må jeg så godt tage en tradolan, som jeg har flere af? eller kan tradolan slet ikke sammen med LDN?
  Kh. Erna

  Svar
 5. Opstart fra Smerteklinikken Grindsted 28.5. 2,25 mg gav mig diarre hele formiddagen. Skulle øge til 4,5 mg efter 1 uge, men har valgt at dele dosis, så jeg fra 8.5. tager 1/4 kl 8, 1/2 kl. 15 og så vil jeg nu begynde at tage 1/4 morgen og 3/4 eftermiddag, for at undgå diarreen. Men er det bedre at tage hele dosis 4,5 mg ved middagstid? har indtil nu kun haft meget lidt effekt af LDN og tager panodil supplerende

  Svar
  • Hej Annette.
   Hvordan har du det med de 2 doser dagligt?
   Jf LDN’s virkemåde så blokeres der for endorfinreceptorerne fra kl. 8 til ca kl 12, og igen fra kl. 15 til ca. kl 19. Det giver ikke mange timer til øget endorfinproduktion og dermed effekt.
   En lille ekstra dosis er hvis effekten af første dosis forsvinder for hurtigt. Der vil det være en fordel at tage en lille ekstra dosis, når effekten mindskes og altså ikke på et bestemt klokkeslet.
   Mit blogindlæg er tanker, men forrige weekend deltog jeg i den store internationale LDN konference og fandt der ud af, at det er den måde de mest erfarne læger i verden doserer.
   Prøv at mærke efter om du har behov for dosis nr 2.
   Kh Anette

   Svar
   • Hej Anette
    Jeg er nu gået over til 1x dagligt, men pga mine gener med “løs” mave, overvejer jeg at tage daglig dosis kl. 10 i stedet for kl. 8, så har mave/tarm nået at få noget at arbejde med før jeg tager LDN. Jeg begynder så småt at mærke en meget lille lindring af mine smerter, håber det bliver bedre med tiden. Øger til den dosis Friklinikken har anbefaler, 4,5 mg, fra mandag😀
    KH Annette

    Svar
 6. Hej Annette.
  Jeg prøver igen at tage LDN, men denne gang 3mg inden jeg går i seng. Det er 5 dag idag og der er ingen effekt. Jeg sover ikke pga smerter, kramper i træerne og uro i benene og ind imellem uro i hele kroppen. Sådan har jeg haft det i over 2 år nu.
  Spørgsmål: skal jeg øge mg og hvor meget ? Skal jeg tage en extra mg i løbet af dagen også? Og hvor meget?
  De bedste hilsner
  Charlotte Rasmussen

  Svar
  • Hej Charlotte
   Er du startet op på 3 mg? Hvilken dosis sluttede du på? Vi er har erfaring med, at der skal gå nogle (uger 2-4) mellem hver øgning, når man er på 1,5 mg eller derover. Det tager tid for endorfinniveauet at øges og det tager tid inden en evt inflammation er slået ned.
   Kh Anette

   Svar
 7. Hej. Jeg går på smerteklinik. Har haft smerter i 7år efter et biluheld og efterfølgende skader. Jeg er meget glad for min nye medicin. Jeg øger kun med 0,75 mg ad gangen. Ca en 14 dage eller 3 uger imellem.jeg er nu på 3mg og skal videre på 3,75 mg.Indtil videre har det hjulpet på inflammation/smerter i mine hænder og fødder. Bedre søvn,dybere søvn i længere tid ad gangen. At nogle af mine smerter er mindsket, giver mig mere overskud til hverdagen. Jeg håber på den gode udvikling fortsætter 🙋🙂

  Svar

Skriv en kommentar