En anden måde at dosere LDN på

Som vi alle ved, så skal LDN kun indtages 1 gang dagligt, med mindre man er på det alternative regime mod inflammation (mere om det en anden dag).

1 gang dagligt begrundes med, at efter indtagelse af LDN er endorfinreceptorerne blokerede i 2-4 timer, og herefter starter kroppen med at overproducere endorfiner, skabe flere endorfinreceptorer samt øge receptorernes følsomhed. Denne proces fortsætter i ca. 20 timer, hvorfor 1 daglig dosis er nok. Endorfiner er kroppens eget morfin og virker derfor smertelindrende, men det kan tage tid…..

 

Men – for der er et men – LDN har også en anden virkningsmekanisme, som virker smertelindrende, og denne virkningsmekanisme kan måske udnyttes for at få en bedre smertelindring.

8 Replies to “En anden måde at dosere LDN på”

 1. Jeg har et spørgsmål: Tager man den ekstra dosis, når man begynder at få mere ondt, eller skal det tages før. Kan man evt prøve med en mindre dosis som ekstra dosis?
  Jeg tager pt 1.7, men havde effekt i starten på 0.5 – så tænkte om det var en idè, at prøve ekstra dosis på 0.5
  Nogen erfaringer med “skæve” doseringer ?
  Mange hilsner fra Anne-Grethe.

  1. Hej Anne-Grethe.
   Man tager først den ekstra dosis, når smerterne starter. Pointen er netop, at tiden før dosis nr. 2 helst med tiden skulle rykke sig, så en daglig dosis er nok.
   Ja man kan sagtens prøve med en mindre dosis, det ved jeg flere har effekt af.
   Kh. Anette

 2. Hej Anette i fortsættelse af vore samtale i morges. Jeg tog alligevel min dosis 4 mg kl. 9.50, og ca. kl 15 startede smerterne igen.
  Jeg overvejer at tage igen i aften for at se hvordan det går.
  Jeg må virkelig mærke efter her.
  Meget underligt at det pludselig starter efter at have taget ldn siden jan.18 med nogenlunde effekt.

 3. Det lyder interessant. Jeg har dog nogle rent praktiske spørgsmål. Hvor (hos hvem) skal man søge rådgivning om at begynde at anvende midlet såvel ift. formålet, samt hvordan det skal bruges/doseres? Hvem udskriver det og hvem fører kontrol med forbruget af midlet? Skal det alt sammen ske via egen læge? Mvh. Ole

  1. Hej Ole.
   Da det er et receptpligtigt præparat, er det altid en sag for din læge. kender din læge ikke LDN, vil det være meget relevant at få en henvisning til en af de smertekliniker, der bruger det i deres behandling. Dem bliver der heldigvis stadig flere og flere af.
   Kh. Anette

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *