Hvad er LDN?

Hvad er LDN?

Receptpligtig medicin, der kan anvendes mod smerter, autoimmune sygdomme, psykiske lidelser, cancer mm.

LDN står for Lav Dosis Naltrexon. Naltrexon har den kemiske formel C20 H24 CINO4 og er dermed hverken cannabis eller et andet naturpræparat, som mange desværre tror.

Naltrexon blev opfundet i 1960’erne og blev godkendt af FDA (Food and Drug Administration) i 1985 til behandling af opiat afhængighed, hvor der oftest bruges en dosis på 50-300 mg dagligt.

Udtrykket LDN henviser til brugen af Naltrexon ved lave doser op til 25 mg https://ldnresearchtrust.org/sites/default/files/LDN-2018-Fact%20Sheet-UK-Europe LDN Research Trust – Den lave dosis Naltrexon LDN er ikke godkendt men bruges off-label (til andet end det er fremstillet til) ligesom flere antidepressive præparater også bruges off-label mod smerter.

LDN er receptpligtig medicin, der anvendes i større og større omfang af smerteklinikker samt flere og flere almen praktiserende læger her i Danmark. I USA er det blevet brugt i ca. 40 år til patienter med autoimmune sygdomme generelt og ofte mod MS, fibromyalgi og Morbus Crohn. Derudover anvendes det også mod cancer, HIV, psykiske problematikker samt kroniske smerter.

I 2007 blev resultaterne af den første kliniske undersøgelse med LDN til Crohns sygdom offentliggjort: læs undersøgelsen her

I 2008 fulgte offentliggørelsen af en undersøgelse om LDN til Multipel Sclerose: læs undersøgelsen her

I 2009 blev en undersøgelse om LDN til fibromyalgi offentliggjort: læs undersøgelsen her

Lige siden er der publiceret over 100 undersøgelser om LDN. Du kan se nogle af dem her