piskesmæld

Piskesmæld

Jeg var udsat for en trafikulykke i 2007, hvor jeg pådrog mig et piskesmæld og deraf fik kroniske smerter i form af hovedpine, nakkespændinger, nervesmerter og migræne. Jeg fik før LDN Bonyl og Sumatriptan, men har prøvet ualmindeligt meget forskelligt før – uden god effekt og med mange bivirkninger.
Jeg kunne med nød og næppe passe mit fleksjob på 12 t/uge, men der var ikke mulighed for at gå ned i tid på den arbejdsplads. Min fritid gik med at hvile. Jeg havde vænnet mig til et liv med smerter og begrænsninger men følte ofte, at jeg gik glip af meget med min kæreste og vores 4 børn. Jeg havde svært ved at sige fra og blev derfor henvist til en smerteklinik, som præsenterede mig for LDN. Der blev jeg alligevel nysgerrig. Og hold da op….!
Jeg startede efter smerteklinikkens anvisning på 2,25 mg og øgede til 4,5 mg hvor jeg også er nu her 2-3 mdr. efter start. Mine daglige smerter/hovedpine er mere end halveret, og nervesmerterne, som jeg før havde næsten konstant eller ved den mindste fysiske og/eller psykiske belastning, er næsten umulig at fremprovokere. Jeg sover bedre og har mere energi. For første gang i flere år kan jeg igen løbe og gør det 2 gange om ugen.

Nu kan jeg meget nemmere klare mit job og endda handle på hjemvejen, hvor jeg før følte at det faktisk var uforsvarligt at køre bilen. Min hukommelse og koncentrationsevne er blevet bedre og jeg kan ”have flere bolde i luften” nu.
Min bevægelighed i arme/skuldre/nakke er øget fra 30-40% til næsten fuld bevægelighed. Jeg har haft 3-4 migræneanfald siden start, men slet ikke i samme grad som tidligere. Jeg håber disse også forsvinder med tiden, men ellers nupper jeg glædeligt en lille omgang migræne for at det gode LDN har medført.
Sammen med LDN hviler jeg de anbefalede 3-5 gange om dagen samt tager en enkelt Tizanidin ved behov.

Jeanette, 36 år