OFTE STILLEDE SPØRGSMÅL

Hvilken dosis skal jeg starte på? Det din læge siger. Synes du, det lyder af meget eller ved du, at du er sensitiv, så bed om at starte lavere.

https://www.ldnresearchtrust.org/content/low-dose-naltrexone-and-chronic-pain-pradeep-chopra-md

I LDN DK har vi erfaret, at ME-patienter bør starte ultralavt på max 0,2 mg, stofskiftepatienter bør starte på max 0,5 mg, mens de fleste andre kan starte på 0,75-1 mg.

 

Er der mange bivirkninger? Nej. Ca. 8% oplever bivirkninger som livlige drømme, let hovedpine eller løs afføring.

 

https://www.ldnresearchtrust.org/how-naltrexone-works

https://www.ldnresearchtrust.org/content/low-dose-naltrexone-and-chronic-pain-pradeep-chopra-md

 

Kan LDN erstatte andet medicin? Ja og nej. Livsvigtig medicin kan det ikke erstatte, men ofte kan mange smertestillende præparater samt immunsuppresiver reduceres eller undværes med tiden, hvilket skal ske i samarbejde med egen læge.

 

Skal LDN tages på samme tidspunkt hver dag? Nej

 

Hvilke styrker laves LDN i og hvad koster de? Pillerne laves i styrkerne 0,75mg, 1mg, 1,5mg, 2mg, 3mg, og 4,5 mg. Priserne ligger på 260-320 kr. for 100 stk.

 

Hvorfor må jeg ikke tage morfika sammen med LDN? Fordi morfika og naltrexon virker på de samme receptorer, og da naltrexon fortrænger morfin fra receptorerne kan det føre til svære abstinenssymptomerhttps://pro.medicin.dk/Medicin/Praeparater/4421

 

Hvornår skal jeg stoppe med LDN før en planlagt operation? Jf. tabellen er der kun 0,02% naltrexon tilbage i kroppen efter 48 timer, hvilket ikke har betydning for en evt. smertelindring med morfika