LDN styrker og vejledende priser

Der kan desværre være store forskelle på hvilken pris du, som bruger, kan komme til at betale på de enkelte apoteker. Derfor har vi lavet denne side med LDN styrker og vejledende priser.

Nedenstående priser er vejledende, da nogle apoteker vælger helt lovligt at tage et recepturgebyr på 10 kr. mens andre ikke gør.

OBS! Hvis du oplever, at prisen varierer meget fra den oplyste pris her, så nægt at tage imod din vare før apoteket har ringet til det producerende apotek og fået den rigtige pris.

Styrker:

Skanderborg Apotek producerer LDN (Naltrexonhydroclorid) i følgende styrker: 0,75 mg, 1 mg, 2 mg, 3 mg, 4,5 mg + en flydende med 100 ml (OBS. indeholder laktose)

Glostrup Apotek producerer LDN (Naltrexonhydroclorid) i følgende styrker: 0,75 mg, 1 mg, 1,5 mg, 2 mg, 3 mg, 4,5 mg (4,5 mg. er ikke med på billedet) + en flydende med 200 ml (OBS uden laktose)

Flydende LDN

Glostrup Apotek fremstiller  200 ml. flydende LDN (Naltrexonhydroclorid) UDEN laktose

Skanderborg Apotek fremstiller 100 ml. flydende LDN (Naltrexonhydroclorid) MED laktose

Vejledende priser:

Skanderborg: 90 stk.

0,75 mg, 1 mg, 2 mg, 3 mg: ca. 319,80 kr.

4,5 mg ca. 234,10 kr.

100 ml. flydende (med laktose): 234,95 kr.

Glostrup: 100 stk.

0,75 mg, 1 mg, 1,5 mg, 2 mg, 3 mg: ca. 325,- kr.

4,5 mg: ca. 270,- kr.

200 ml flydende (uden laktose): ca. 289,90 kr.

Apoteket Rosen, Kbh.: 100 stk.

4,5 mg: ca. 264,90 kr.

100 ml. flydende LDN (uden laktose): ca. 270 kr.

50 mg. Naltrexon til opløsning:

28 stk. 50 mg Naltrexon ”AOP” koster ca. 230 kr.

Naltrexon 50 mg. skal bruges opløst i kogt afkølet vand, doseres med en sprøjte/pipette og indtages gennem munden (se dokumentet om opløsning).

Indholdsstoffer:

LDN pillerne indeholder: naltrexonhydroclorid, kartoffelstivelse, lactose, gelatine, talcum, magnesiumstearat.

Flydende LDN:

Den flydende LDN fra Glostrup og København indeholder: naltrexonhydroclorid, vand, renset SyrSpend sukkerfri suspension med kirsebærsmag.

Den flydende LDN fra Skanderborg indeholder: naltrexon AOP 50 mg. piller, glycerol, solbærsyrup, vand. Denne udgave er ligesom opløsningen, de der får udskrevet 50 mg piller til opløsning selv laver, dog her tilsat solbærsyrup.

Naltrexon 50 mg indeholder: naltrexonhydroclorid, cellulose, crospovidon, silica kolloid vandfri, magnesiumstearat. Filmovertrækket indeholder: hypromellose (E464), macrogol 400, polysorbat 80 (E433), gul jernoxid (E172), rød jernoxid (E172, titanioxid (E171).

Tilskud:

Alm. sygesikring yder ikke tilskud LDN, og derfor tæller det heller ikke med i CTR-saldoen. Der kan søges enkelttilskud, men dette bevilges meget sjældent.

Sygeforsikringen “danmark” refunderer 25% af prisen, hvis du er i gruppe 5, og 50 % af prisen, hvis du er i gruppe 1 og 2.

Enkelttilskud kan søges ved Lægemiddelstyrelsen af alle læger. Tilskuddet gives kun hvis alle andre smertestillende præparater er afprøvet, og lægen har beskrevet effekt samt bivirkninger. Derudover skal patienten også have deltaget i et kognitivt behandlingsforløb samt fået undervisning i kroniske smerter. Allerhelst ser Lægemiddelstyrelsen også, at der foreligger dokumentation (forskning) for, at LDN virker mod den pågældende lidelse.

Opdateret d. 22. februar 2020