Typiske bivirkninger ved LDN er søvnforstyrrelser og øget drømmeaktivitet. Dette kan mindskes ved at skifte indtagelsestidspunkt, men vil med tiden forsvinde af sig selv.
Nogen oplever mave-tarm problemer (løs/hård afføring), hvilket formodentlig skyldes, at 10% af endorfinreceptorerne sidder i tarmene. Mave/tarm problemerne kan medføre madlede/let kvalme.
Ved bivirkninger kan man reducere dosis med 50% i 7 dage før man forsøger at øge igen
Kilde: https://www.ldnresearchtrust.org/how-naltrexone-works
Hvis du får bivirkninger, så er det kun i starten samt ved dosisøgning. Dvs. de er alle forbigående. Alle bivirkninger er harmløse, og der til d.d. ikke rapporteret om alvorlige bivirkninger ved LDN. Flere forskere udtaler oveni købet, at bivirkningerne ved LDN er på højde med bivirkningerne fra placebo.
Kilde: https://www.mdpi.com/2076-3271/6/4/82/htm
Bivirkninger skal ikke forveksles med symptomforværring, som forekommer ved 10%.
Symptomforværring kan især forekomme hos personer med MS eller ME og vil forsvinde igen efter kort tid.
Kilde: https://www.ldnresearchtrust.org/how-naltrexone-works
Et studie med 215 patienter med multiple sclerose viste efter 3 års brug af LDN at det ikke havde en negativ virkning eller gav sygdomsforværring. LDN er rigtig godt tolereret og påvirker ikke lever, nyre eller blodbilledet og er sikkert at anvende.
Kilde: https://www.mdpi.com/2076-3271/6/4/82/htm
Det kan være svært at adskille, hvad der er bivirkninger fra medicin, hvad der er udsving i ens medicinske tilstand eller om der måske er stødt andre helbredsmæssige tilstande til. Ofte er det svært at huske, hvilke symptomer man oplevede før. Husk derfor at diskutere eventuelle LDN-bivirkninger hos din læge.